Messages drops with "g_e_h: no sender and no recips."

Discussion in 'qmail' started by spangberg, Jul 8, 2010.

  1. spangberg

    spangberg New Email

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi all!

    I'm having problem with messages from specific senders that not getting through.

    I'm using qmail-scanner-queue.pl but even if I disable qmail-scanner the messages is dropped

    Here is an example of my qmail-queue.log (when running qmail-scanner in debug mode)

    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: +++ starting debugging for process 30274 (ppid=30272) by uid=508
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: setting UID to EUID so subprocesses can access files generated by this script
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: program name is qmail-scanner-queue.pl, version 1.25-st-qms
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: incoming SMTP connection from via SMTP from 80.84.34.78
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: w_c: mkdir /var/spool/qmailscan/tmp/jml0primary127849258977930274
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: w_c: start dumping incoming msg into /var/spool/qmailscan/working/tmp/jml0primary127849258977930274 [0.000897]
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: c_a_g: found MIME attachment
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: w_c: disallowed breakage found in header name ( - potential virus
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: w_c: rename new msg from /var/spool/qmailscan/working/tmp/jml0primary127849258977930274 to /var/spool/qmailscan/working/new/jml0primary127849258977930274 [0.001541]
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: d_m: starting /usr/local/bin/reformime -x/var/spool/qmailscan/tmp/jml0primary127849258977930274/ </var/spool/qmailscan/working/new/jml0primary127849258977930274 [0.000375]
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: d_m: finished /usr/local/bin/reformime -x/var/spool/qmailscan/tmp/jml0primary127849258977930274/ [0.003772]
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: d_m: unpacking message took 0.003967 seconds
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: unsetting QMAILQUEUE env var
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: g_e_h: no sender and no recips.
    Wed, 07 Jul 2010 10:49:49 CEST:30274: --- all finished. Total of 0.007036 secs

    Here is the message above that I managed to catch in /var/spool/qmailscan/working/new/

    Received: from spamfilter1.webdivision.se (80.84.34.78)
    by jarlmagnussonab.se with SMTP; 7 Jul 2010 10:49:49 +0200
    Received: from mail pickup service by spamfilter1.webdivision.se with Microsoft SMTPSVC;
    Wed, 7 Jul 2010 10:39:52 +0200
    X-SCL: 3 44.61%
    Received: from helitrox.dykarna.local ([62.181.218.129]) by spamfilter1.webdivision.se with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);
    Wed, 7 Jul 2010 10:39:52 +0200
    Received: from mail pickup service by helitrox.dykarna.local with Microsoft SMTPSVC;
    Wed, 7 Jul 2010 10:43:28 +0200
    Thread-Topic: test 204
    thread-index: AcsdsHiCv17968QeTry+PC5fxj2EWg==
    From: <noReply@dykarna.nu>
    To: <tomas@spangberg.eu>
    Subject: test 204
    Date: Wed, 7 Jul 2010 10:43:28 +0200
    Message-ID: <6F9C664A0EA3479194F3DEB1A1189EDF@dykarna.local>
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Mailer: Microsoft CDO for Windows 2000
    Content-Class: urn:content-classes:message
    Importance: normal
    Priority: normal
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.4657
    X-

    Any ideas or suggestions?

    Thanks!
    // Tomas
     


  2. popowich

    popowich EQ Forum Admin Staff Member

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    8,999
    Likes Received:
    120
    Hi Tomas,

    Does this information help?

    source: RE: [Qmail-scanner-general]g_e_h: no sender and no recips

    A second possibility to check :

     

  3. spangberg

    spangberg New Email

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks, but i have all ready triad those, cant find my solution there.. :(

    // Tomas
     
  4. popowich

    popowich EQ Forum Admin Staff Member

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    8,999
    Likes Received:
    120
    Please leave q-s off (commented out of the run script) for a few minutes while continuing to troubleshoot.

    It looks like they get past your spam filtering service OK.

    What does your qmail-send log show for the message while delivering locally?

    What do your .qmail and other files look like?

    Are you running email through any other scripts while delivering?
     
  5. popowich

    popowich EQ Forum Admin Staff Member

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    8,999
    Likes Received:
    120
    Does q-s not like out of expected order headers?

    I have seen simscan have a similar trouble when the headers are out of the regular order :

    Date:
    From:
    To:
    Subject:

    Can you have the sender fix that and see if you can receive from them now?
     

Want to reply or ask your own question?

It only takes a minute to sign up (and it's free!). Click the orange sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Loading...